UDJG va găzdui în acest an Congresul Internațional de Matematică

Galațiul va găzdui cea de-a IX-a ediție a Congresului Internațional de Matematică, eveniment de mare amploare, organizat de Secția de Științe Matematice a Academiei Române, Societatea de Științe Matematice din România, Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Ediția din acest an va avea loc în perioada 28 iunie – 3 iulie și continuă tradiția organizării, o dată la patru ani, a congreselor matematicienilor români, fiind deschisă, totodată, participării internaționale. Edițiile precedente au avut loc la Iași (2015), Brașov (2011), București (2007, 1956 și 1945), Pitești (2003), Turnu Severin (1932) și Cluj (1929).

Sunt așteptați la Galați aproape 400 de matematicieni din Europa și Statele Unite ale Americii.

Ideea organizării în orașul nostru a celei de-a IX-a ediții a acestui prestigios congres le-a aparținut domnilor prof.dr. Lucian Beznea - directorul Institutului de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române și prof.dr.ing. Costel Mocanu - decanul Facultății de Arhitectură Navală din Galați.

Mai multe detalii

© ReForm 2019 | Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați