Student Design Engineering

Un avion radiocomandat utilizând tehnologia de modelare prin extrudare termoplastică (Universitatea "Transilvania" din Braşov), un vehicul electric (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi), un produs tehnologic inovativ de tip UAV, destinat misiunilor de cercetare în zone de risc (Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu), macheta funcţională de minirobot şenilat, destinat aprovizionării structurilor luptătoare dislocate în zonele montane (Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu) şi cartul cu motor termic (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi) sunt proiectele studenţeşti care vor participa la Student Design Competition - SDC 2019.

Manifestarea este organizată, în premieră, de Centrul de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor din cadrul Platformei de cercetare multidisciplinară ReForm UDJG. Concursul are drept scop promovarea creativităţii în procesul de fabricaţie şi oferirea de noi perspective în dezvoltarea conceptuală a produselor pentru întreaga comunitate inginerească, precum şi popularizarea acestor idei pe un forum studenţesc.

După înscrierea şi analizarea proiectelor dezvoltate în cadrul instituţiilor de învăţământ superior, va urma faza finală, care presupune prezentarea acestora în faţa unui juriu. Pe 28 noiembrie, de la ora 14,00, în corpul B al Facultăţii de Inginerie, fiecare echipă va avea la dispoziţie 20 de minute pentru prezentare, urmată de o sesiune de discuţii şi întrebări din partea membrilor juriului, de aproximativ 10 minute.

"Premiile pe care le oferă universitatea noastră sunt în bani, comparabile cu cele oferite de conferinţe ştiinţifice de prestigiu din lume", a declarat şef lucrări dr. ing. Florin Susac, cel care s-a ocupat de organizarea concursului. 

Citește mai departe...

© ReForm 2019 | Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați